تولید و فروش کارواش بخار با قیمت ویژه ی امروز

    دارای گواهی ثبت اختراع دستگاه بخار فوری           

  • از ساعت ۸ الی ۱۶
  • (پنجشنبه ها تا ساعت ۱۴)
۲۹مهر ۱۳۹۹

کاربرد دستگاه سختی گیر رزینی در کارواش بخار


 

دستگاه سختی گیر رزینی که به آن نرم کننده آب نیز گفته می شود، سیستمی است که برای حذف برخی ناخالصی ها و املاح موجود در آب استفاده می شود. در دستگاه سختی گیر رزینی، با عبور دادن آب سخت و دارای املاح از میان لایه های دانه های رزین با فشار بالا نوعی تصفیه آب و حذف رسوبات انجام می شود.

جنس بدنه این دستگاه می تواند از فلز و یا فایبرگلاس ساخته شود. سختی گیر های رزینی پرکاربردترین و رایج ترین نوع دستگاه سختی گیر در بازار هستند. این سیستم ها را به نام های سختی گیر مکانیکی یا تبادل یونی و همچنین رسوب گیر رزینی نیز می شناسند.

از املاح موجود در آب بیشتر کلسیم و منیزیم باعث تشکیل رسوب و باعث گرفتگی در تاسیسات و دستگاه های مختلف می شوند. راه حل این است که این مواد معدنی از آب گرفته شود و یا اجازه ته نشین شدن به آنها داده نشود. این کار با استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی و فرآیند تبادل یونی و برخی از روش های دیگر قابل اجرا است.

دستگاه سختی گیر رزینی

دستگاه سختی گیر رزینی

سختی گیرهای رزینی برای نرم کردن آب از تبادل یونی استفاده می کنند. این دستگاه ها در واقع اقدام به تعویض یون های منیزیم و کلسیم موجود در آب با سایر یون ها می کنند. این موضوع باعث می شود که املاح موجود در آب خاصیت رسوب کنندگی خود را از دست بدهند و آب سخت به آب نرم تبدیل شود.

مشکلات ناشی از سختی آب

املاح کلسیم و منیزیم از جمله عمده ناخالصی های آب به شمار می روند. مقدار بیش از حد این املاح، برای مصارف صنعتی و خوراکی مناسب نمی باشد. سختی آب عامل تشکیل رسوب در لوله ها و اتصالات آب، داخل وسایل و دستگاه های خانگی و صنعتی، دیگ های بخار، مبدل های حرارتی، برج های خنک کننده و سیستم های سرد کننده و … می باشد.

در آب های صنعتی بالا بودن سختی آب سبب تشکیل رسوبات سخت در جدار لوله ها، دیگ های بخار و آب گرم می گردد که علاوه بر افزایش افت فشار در طول مسیر لوله، سبب کاهش ضریب انتقال حرارت می شود. برای جلوگیری از بروز این مشکلات از دستگاه سختی گیر یا به اصطلاح نرم کننده آب استفاده می شود.

کاربرد دستگاه سختی گیر رزینی:

  • استفاده جهت نرم کردن آب دیگ های بخار و مبدل های حرارتی
  • استفاده برای سختی گیر آب مورد نیاز برج های خنک کننده و سیستم های سرمایش
  • حذف سختی آب چاه، حذق سختی آب های سطحی، حذف سختی آب لب شور
  • نرم کردن آب مصرفی صنایع رنگسازی و رنگرزی
  • سختی گیری آب آشامیدنی
  • بویلر و راکتور وآب جبرانی
  • تولید آب با درجه خلوص بالا
  • استفاده در خشکشویی ها و رستوران های بزرگ
  • حفاظت از عناصر انتقال حرارت و نازل اسپری
  • استفاده در فرآیند اسمز معکوس و یا سیستم دیونیزه
  • جلوگیری از رسوب‌گذاری در دستگاه‌های گران قیمت
  • پیشگیری از گرفتگی لوله‌های انتقال آب

اجزای تشکیل دهنده سختی گیر

دستگاه های سختی گیر رزینی به شکل استوانه های فلزی هستند که درون آن ها ذرات رزین قرار می گیرد و داخل سطح آن با رنگ اپوکسی پوشش داده می شود تا از خوردگی جلوگیری گردد و طول عمر دستگاه افزایش پیدا کند. به صورت کلی اجزا یک سختی گیر رزینی به شرح زیر می باشد:

  1. شیر تخلیه هوا
  2. فشار سنج
  3. لوله ورودی آب
  4. لوله خروجی آب
  5. شیر چند راهه
  6. شیر آب نمک
  7. رزین
  8. آب پخش کن
  9. صفحه آب پخش کن
  10. لوله خروجی شستشوی معکوس با بک واش
  11. شیر تخلیه آب
  12. پایه ها
  13. آب نمک
  14. مخزن آب نمک
  15. دریچه بازدید
دستگاه سختی گیر رزینی

اجزای تشکیل دهنده سختی گیر

نحوه کارکرد سختی گیر رزینی

در فرایند سختی گیری به  منظور حذف کلسیم و  منیزیم، آب سخت از میان رزین های تبادل یونی که در داخل مخزن دستگاه قرار دارند عبور داده می شود. رزین تبادل یونی، سدیم موجود خود را با  کلسیم و منیزیم موجود در آب جا به جا می کند.

در نتیجه آب عبور داده شده از میان دانه های رزین، بدون سختی و تنها حاوی نمک های سدیم خواهد بود. یعنی در این حالت کلسیم و منیزیم به داخل رزین منتقل شده اند. رزین سختی گیر دارای ظرفیت محدود می باشد و پیش از آنکه ظرفیت رزین ها اشباع شود، باید عملیات احیا سازی انجام شود.

هنگامی که رزین کاتیونی با محلول نمک شستشو داده شود، خاصیت سختی گیری خود را باز یافته و دوباره احیا می شود.

انواع سختی گیر رزینی

سختی گیرهای رزینی بر حسب نوع کارکردشان به سه دسته کلی دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تقسیم بندی می شوند.

سختی گیر دستی

در سختی گیر رزینی دستی عملیات احیای رزین به صورت دستی و توسط شیر دستی انجام می گیرد. امروزه استفاده از شیر دستی در سایزهای بزرگ دستگاه سختی گیر به کار گرفته می شود. در سختی گیرهای مجهز به شیر دستی کلیه مراحل توسط اپراتور انجام می شود بزرگ ترین مشکل شیرهای دستی در مکش نمک آنها است.

سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

مدل دیگر دستگاه سختی گیر با شیر نیمه اتوماتیک می باشد. شیر نیمه اتوماتیک در مدل های مختلف و در سایز های ۳/۴،۱،۲ روی سیستم نصب شده و فرآیند سختی گیری و فیلتراسیون را مدیریت می کنند. این نوع شیر ها قابلیت تنظیم در سه حالت به صورت دستی را دارند. اپراتور با آزمایش سختی آب زمان احیاء را تشخیص داده و شیر را در حالت بکواش قرار می دهد.

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

در سختی گیر اتوماتیک فرآیند بکواش یا همان احیا رزین به صورت کاملا خودکار انجام می شود و نیاز به اپراتور ندارد. تفاوت سختی گیر تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در نوع شیر کنترلی نصب شده روی دستگاه می باشد.

شیرهای تمام اتوماتیک در مدل های مختلف و در سایز های ۴/ ۱،۳، ۲  ساخته و استفاده می باشند. شیرهای اتوماتیک میتوانند فرآیند نرم سازی آب و فیلتراسیون را برحسب زمان و یا حجم آب عبوری کنترل کنند.

آنها معمولاً هر ۸ ساعت یکبار عمل احیاء را انجام می دهند.

مدت زمان هر شیر قابل تنظیم می باشد و بر اساس نیاز قابل تنظیم است. باید به این نکته توجه کرد که اگر مدت زمان بکواش خیلی طولانی شود باعث کم شدن عمر مفید رزین ها خواهد شد.  

استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی برای ارتقای کیفیت آب کارواش بخار

کیفیت آب کارواش بخار تاثیر زیادی در نتیجه بخارشویی و کارواش خودرو دارد . هرچه آب ورودی دستگاه کارواش بخار تمیزتر و عاری از هرگونه آلودگی و رسوبات باشد بهتر است.

این امر دو مزیت دارد: ۱- شستشوی بهتری خواهیم داشت و بعد از کارواش لکه های کمتری بر روی بدنه و شیشه خودرو باقی می ماند.

۲-  عمر مفید دستگاه کارواش بخار نیز به شدت افزایش می یابد. به طوری که اکثر تولید کنندگان دیگ بخار کارواش به خریداران این دستگاه توصیه می کنند در کنار آن از دستگاه های تصفیه آب از قبیل سختی گیر استفاده نمایند.

کیفیت آب کارواش بخار تاثیر زیادی در نتیجه بخارشویی و کارواش خودرو دارد. هرچه آب ورودی دستگاه کارواش بخار تمیزتر و عاری از هرگونه آلودگی و رسوبات باشد دو مزیت دارد:

1- شستشوی بهتری خواهیم داشت و بعد از کارواش لکه های کمتری بر روی بدنه و شیشه خودرو باقی می ماند.

2- عمر مفید دستگاه کارواش بخار نیز به شدت افزایش می یابد.

به طوری که اکثر تولید کنندگان دیگ بخار کارواش به خریداران این دستگاه توصیه می کنند در کنار آن از دستگاه های تصفیه آب از قبیل سختی گیر استفاده نمایند.

 

مقایسه مصرف آب در انواع روش های کارواش و شستشوی خودرو مبتنی بر آب

1-روش سنتی کارواش

امروزه روش های مختلفی برای نظافت خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. قدیمی ترین روش، روش سنتی است که با استفاده از سطل و شیلنگ آب و بصورت دستی اتومبیل شسته می شود که این روش مصرف آب بسیار بالایی دارد.

علاوه براین معمولا در این روش از آب تصفیه شده آشامیدنی استفاده می شود. برآوردها نشان می دهد که در این نوع کارواش حدود 500 لیتر آب شهری استفاده می شود که مقدار بسیار بالایی است. هر چند کارواش های سنتی ممکن است از آب چاه نیز استفاده نمایند.

2- کارواش اتوماتیک

روش دیگر کارواش های اتوماتیک است. با کمک کارواش اتوماتیک خودرو با کمترین دخالت انسان و توسط دستگاه به طور کامل شسته می شود. این روش نیز مصرف آب بالایی دارد و در صورتی که از دستگاه های تصفیه آب برای استفاده مجدد استفاده شود تا حدودی در این مقدار صرفه جویی خواهد شد.

در این روش معمولا بعد از شستشو خودرو توسط دستگاه خشک شد در نتیجه از ایجاد لکه بر روی بدنه و شیشه خودرو تا حد زیادی جلوگیری می شود. اما استفاده از آب دارای ناخالصی در هرصورت برای دستگاه و خودرو مضراتی به همراه خواهد داشت.

3-کارواش بخار

روش دیگر شستشوی خودرو کارواش بخار است. در بین روش های مبتنی بر آب بخارشویی کمترین مصرف آب را دارد به همین دلیل در سال های اخیر استقبال زیادی از این نوع کارواش شده است. حتی در برخی از شهرهای کویری که با مشکل کمبود آب روبرو هستند، شهرداری در صورت راه اندازی کارواش بخار عملیات صدور مجوز را ساده تر انجام می دهد.

بررسی ها نشان داده اگر برای شستشوی هر خودرو با روش سنتی 500 لیتر آب و در روش اتوماتیک 120 لیتر آب استفاده می شود با کارواش بخار حدودا 20 لیتر آب برای شستشوی خودرو کفایت می کند.

انواع آب های مورد استفاده در کارواش

آب تصفیه شده شهری

هرچند کارواش های دارای مجوز برای استفاده از آب شهری محدودیت دارند اما هنوز هم در برخی کارواش ها و همچنین کسانی که به طور شخصی خودروی خود را می شویند اغلب از آب شهری استفاده می کنند.

این روش علاوه بر هدر دادن منابع آب به طور زیاد هزینه بسیار بالایی هم دارد.

آب شهری هرچند تصفیه شده است اما بازهم حاوی املاح معدنی مانند کلر یا نمک می باشد و برای دستگاه کارواش بخار باعث ایجاد رسوب و در بلند مدت خرابی خواهد شد.

آب چاه

اکثر کارواش های دارای مجوز از این نوع آب استفاده می کنند. آب چاه قیمت مناسبی دارد و مشکل مجوزهای شهرداری کمتر مواجه می شود. اما مشکل اساسی در این روش املاح موجود در آب چاه است. کیفیت آب کارواش بخار نتیجه مستقیم در کیفیت شستشو دارد. بنابراین بعد از شستشو با آب چاه شاهد بروز لکه های نمکی و رسوبات بر روی بدنه خودو خواهیم بود.

همچنین بعد از مدتی بدنه بخارشوی کارواش رسوب گرفته و از میزان راندمان و بخار خروجی دستگاه به شدت کاسته می شود. به طوری که بعد از مدتی عملا کارواش بخار غیر قابل استفاده خواهد بود.

راه حل: استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی برای بالا بردن کیفیت آب کارواش بخار

برای حذف مواد معدنی محلول در آب معمولا از دستگاه سختی گیر رزینی استفاده می شود. شرکت تهیه کننده بویلر معمولا در کنار تولید دستگاه کارواش بخار خرید دستگاه سختی گیر رزینی را توصیه می نمایند. عملکرد سختی گیر به نحوی است که املاح معدنی محلول در آب بوسیله رزین دستگاه ترکیب شده و تشکیل ترکیبات بدون ضرر خواهد داد.

دستگاه سختی گیر رزینی-بالا بردن کیفیت آب کارواش بخار به کمک سختی گیر

بالا بردن کیفیت آب کارواش بخار به کمک سختی گیر

بعد از شستشو نیز کمترین اثر و لکه بر روی بدنه خودرو باقی خواهد ماند. در صورتی که دستگاه کارواش بخار خریداری کرده اید حتما در نظر داشته باشید که قرار دادن دستگاه سختی گیر در کنار آن الزامی می باشد. در غیر اینصورت بعد از مدتی شاهد افت کیفیت بخار خروجی خواهید بود. برای خرید دستگاه سختی گیر و مشاوره در این باره با کارشناسان فنی این شرکت تماس حاصل نمایید.

 

قیمت دستگاه سختی گیر

تعیین قیمت سختی گیر نیاز به در نظر گرفتن آیتم های مختلفی دارد. اولین فاکتور حجم مورد نیاز است. همچنین تعداد دفعاتی که در روز سیستم بکواش می گردد، جنس بدنه (فایبرگلاس، استیل یا گالوانیزه بودن بدنه فلزی)، اتوماتیک یا غیر اتوماتیک بودن شیرها، نوع رزین مورد استفاده درون سیستم تصفیه آب همگی در تعیین قیمت نهایی تاثیر خواهند داشت.

طراحی و تولید سختی گیر گروه صنایع دما بخار مشهد از فعال ترین تولیدکنندگان دستگاه سختی گیر رزینی و دستگاه های بخار ژنراتوری به عنوان یک شرکت معتبر ساخت این سیستم ها را در مجموعه فعالیت های خود دارد.

طراحی و ساخت سختی گیر آب در گروه صنایع دما بخار مشهد توسط مهندسان و تکنسین های کاملا حرفه ای صورت گرفته است و ظرفیت های مختلفی را دارا می باشد.

برای دریافت مشاوره و جزئیات بیشتر با کارشناسان ما در صنایع دما بخار مشهد تماس حاصل فرمایید.

۰۵۱۳۸۴۳۷۵۴۸ – ۰۹۳۰۶۳۳۳۴۱۰

اشتراک در
اطلاع از
guest

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x